Hoe kan je leerlingen en studenten helpen goede gewoontes aan te kweken? 3 tips!

Harry Fletcher-Wood schreef voor Schoolsweek een column over hoe je leerlingen en studenten kan helpen goede gewoontes aan te leren op school zoals bijvoorbeeld spontaan op tijd je huiswerk maken of gezond een glas water drinken bij je eten ’s middags op school. Eerst en vooral: dit kan veel tijd kosten, een van de onderzoeken – die naar het glas water – die Harry vermeldt heeft het over gemiddeld 66 dagen en zelfs de snelste leerling deed er 18 dagen over. De traagste? 254 dagen…

Hoe kan je dit nastreven?

  • Repetition – Students need to perform the action many times: listening every time a peer speaks or revising several times a week.
  • Cues – We need a clear reminder for students to act: a hand signal or theatrical “shhh” for students to listen; a time and place to revise. Whatever it is, we should keep the cue consistent (to create a “stable context”) as it is the cue that will encourage the response.
  • Rewards – We might offer rewards, but a reward could also be intrinsic. We might help students to see the value of an action, by highlighting the good ideas their peers share or how much their revision is helping.

Voor de linken naar alle ondersteunende evidentie, check de post hier. En ja, er zijn ethische bedenkingen bij te maken, maar dat is meestal zo als je gedrag probeert te veranderen, iets wat je bij opvoeden sowieso ook doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.