Nieuwe paper toont leerwinst van collegiale visitaties in scholen

Collegiale visitaties zijn gewoon leraren die elkaars lessen observeren. Een nieuwe paper toont een leerwinst bij zowel de leerlingen van de leraren die geobserveerd werden als bij de leerlingen van de leraren die observeren.

Concreet gaat het over 2 à 3 observaties aan de hand van een ‘rubrics’, een observatie-checklist, waarbij het cruciaal is dat er geen consequenties verbonden waren met de resultaten van de observaties. Deze waren dus ‘low-stakes’ in die in dat er geen formele beoordeling van de geobserveerde leraren gebeurde.

De gebruikte checklist kan je ook lezen in de paper die open access is.

Abstract van het onderzoek:

This paper reports improvements in teacher job performance, as measured by student test scores, resulting from a program of (zero-) low-stakes peer evaluation. Teachers working at the same school observed and scored each other’s teaching. Students in randomly-assigned treatment schools scored 0.07σ higher on math and English exams (0.09σ lower-bound on TOT). Within each treatment school, teachers were further randomly assigned to roles: observer and observee. Teachers in both roles improved, perhaps slightly more for observers. The typical treatment school completed 2-3 observations per observee teacher. Variation in observations was generated partly by randomly assigning a low and high (2*low) dose of suggested number of observations. Benefits were quite similar across dose conditions.

3 gedachten over “Nieuwe paper toont leerwinst van collegiale visitaties in scholen

  1. Pingback: Springuur? Ga eens shoppen bij een collega-leraar. - Mijn springuur

  2. Pingback: #21 | De Leraarskamer #3 – Buiten de krijtlijnen

  3. Pingback: Ga eens bij elkaar langs in de les #KleineDingen S1E04 | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.