Kinderen eerst?

Ik schreef al een stuk over de vier-personen regel, en gaf al aan dat ik die virologisch wel kan volgen. Zelf beslisten wij noodgedwongen om maar voor 0 te kiezen, omdat kiezen ik deze verliezen is.

Zeker bij gezinnen met kinderen kan dit pittig worden als je kijkt naar de eigenlijke regels die in het Staatsblad gepubliceerd werden. We wisten al dat volwassenen en kinderen gelijk geteld werden – een van de weinige keren dat kinderen überhaupt vermeld werden -, maar dit betekent ook dat als een kind naar een vriendje gaat spelen dit voor elk ander gezinslid vervalt. Dan kan je hopen op een kopiegezin met hoogstens 2 kinderen.

Of je kan hopen dat ze bij de kinderen zijn die naar school mogen of naar de opvang moeten. Sporten mag, maar is ook niet iedereen gegeven en de sporten zijn beperkt. De rest blijft verstoken van vriendjes voor nog minstens een maand als ik Van Ranst mag geloven.

Er zou nu ook een kinderarts betrokken worden bij de GEES. Geen moment te vroeg, maar die humane wetenschappers die geen econoom zijn, mis ik elke dag meer,

Een gedachte over “Kinderen eerst?

  1. Deze regels zijn toch te triest voor woorden. We hebben veel regels zonder accurate data… is dit het nieuwe regeren…

    Met mondkapje kan iedereen weer naar elkaar toe. Nieuw onderzoek bevestigd dit wederom en RIVM blijft het maar ontkennen. Hun eigen onderzoek 2009 wordt naar wereld der fabeltjes verwezen. Geloven ze hun eigen onderzoek niet, waarom geloven ze hun huidig onderzoek dan wel.

    Ik ben het spoor bijster… (en ex-coronapatiënt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.