Deze mooie opvoedingstip hoorde ik gisteren op de radio

Net zoals veel mensen in ons land ben ik zwaar onder de indruk van wat met het veertienjarige meisje uit Gavere overkwam. Gisteren was dit ook de aanleiding op Radio 1 om Liesbet Stevens te interviewen. In dit interview kwam een zeer mooie opvoedingstip langs die ik graag hier ook deel. Lees even mee:

Het is het soort nieuws dat je niet over je eigen kind wil horen, maar waarvan je volgens Stevens alleen maar kan hopen dat ze het je vertellen als het hen overkomt: “Het is ontzettend belangrijk dat je als ouder(s) een open cultuur creëert, waarin het normaal is om te praten over seks. Ook wanneer ze iets fout hebben gedaan, en misschien wel dader in plaats van slachtoffer van seksueel geweld zijn, moeten ze weten dat ze bij jou terechtkunnen. Zelf gaf ik bijvoorbeeld aan mijn kinderen mee dat een fijn geheim – eentje waar ze gelukkig van worden – oké was, maar dat ze geen geheimen mochten hebben die hen of anderen verdrietig maakten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.