Is lobbyen legale corruptie?

Lobbyen is een woord met een negatieve reputatie. Denk maar aan lobbyschandalen waarbij grote bedrijven met goede connecties en diepe zakken dealtjes maken om het beleid naar hun hand te zetten. Maar… is die negatieve bijklank wel terecht? Dr. Evelien Willems (UAntwerpen) deed onderzoek naar het lobbylandschap in België en weet je er alles over te vertellen.

Een gedachte over “Is lobbyen legale corruptie?

  1. Interne informatie

    Beste Pedro,

    Als uitgever ruim 10-20 jaar geleden was ik de toplobbyist (netwerker, fixer) bij Abimo. Op die manier ben ik in contact gekomen met heel veel belangrijke educatieve personen zoals bv. Wim Van den Broeck, Tessa Kieboom, Annemie Desoete, Astrid Geudens, Lieven Coppens… en organisaties, vooral in Nederland zoals Bazalt, Cito, CPS… Op die manier hebben we o.a. de nieuwe AVI-producten, publicaties van Hattie… in Vlaanderen kunnen verdelen. Dat is mij nooit aangewreven als illegaal of corruptie. Je moet natuurlijk wel discreet zijn en afspraken respecteren. Op die manier heb ik veel publicaties kunnen inkijken vooraleer ze op de markt kwamen. Met zo’n voorkennis kun je al in een bepaalde richting denken! Dat lijkt misschien niet altijd zuiver op de graat, niet 100 % legaal, dus opereren in de grijze zone!

    Met genegen groeten,

    René

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.