3 op 4 leraren in het secundair onderwijs maken zich zorgen over de motivatie van hun leerlingen. Een TTVL mini-rapport

We kregen bij Teacher Tapp Vlaanderen de voorbije weken verschillende signalen van respondenten over motivatie-problemen bij leerlingen. Dit zorgde er voor dat we een vraag die we in januari stelden, bewust herhaalden. En de signalen werden bevestigd.

De voorzichtige conclusies van het rapport:

Met alle beperkingen die een online bevraging waar mensen vrijwillig kiezen om al dan niet mee te doen in het achterhoofd, valt het wel op dat volgens de respondenten van Teacher Tapp Vlaanderen er echt wel sporen te zien zijn van Corona bij hun leerlingen. Opvallend daarbij is dat de thema’s die de voorbije maanden terecht aandacht kregen in de media, leervertraging en mentale gezondheid, momenteel overschaduwd worden door uitdagingen op het vlak van motivatie, zeker in het secundair onderwijs.

Lees hier het volledige rapport.

Verschillende cijfers komen ook vandaag aan bod in dit artikel in De Morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.