Een stad zonder kinderen?

Opvallend nieuwsbericht bij de BBC over Londen: ‘London is becoming a city without children‘. Als we het hebben over krimpregio’s, denken we normaalgesproken over landelijke gebieden, maar niet over een grootstad zoals de Britse hoofdstad. Nochtans daalde het aantal geboren baby’s tussen 2012 en 2021 met 17%, dat zijn 23000 minder pasgeborenen.

Nochtans is er wel degelijk zoiets aan de hand. In verschillende delen van de stad lopen de scholen leeg bij gebrek aan kinderen. Waarom zijn er weinig kinderen? De prijs van leven in de stad is gewoon te duur geworden en er was Brexit:

“We’ve had families moving out the area because they can’t afford the rent. When Brexit happened, we had a small number of Eastern European families that moved back to Europe.’

We wisten al dat Londen vaak te duur werd voor leraren om te wonen, maar ironisch genoeg lost het ene probleem een beetje het andere op. Alhoewel: horen dat er onzekerheid is of scholen al dan niet zullen openblijven, maakt er werken ook niet aantrekkelijker op. Is dit een voorteken van wat er kan komen na gentrificatie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.