The Learning Scientists over waarom actief versus passief leren vaak nergens op slaat (en wat wel belangrijk is)

Zombies in the Classroom: The Importance of Teaching the Zombie Apocalypse  in Anthropology Classes | The Geek AnthropologistCindy Nebel legt geeft in deze video een zeer heldere uitleg waarom actief versus passief leren echt een foute tegenstelling is met een interessante toevoeging rond impliciet of latent leren waarbij je misschien toch een stukje onbewust dingen oppikt. Maar om het dan helemaal passief leren te noemen, zo eenvoudig is het ook weer niet.

Misschien denk je het soms, maar je geeft echt geen les aan een klas vol zombies…

Een gedachte over “The Learning Scientists over waarom actief versus passief leren vaak nergens op slaat (en wat wel belangrijk is)

  1. Ik herken het beeld dat ‘actief leren’ onterechte associaties op roept. Het kan een frame worden waarbij docenten geacht worden veel opdrachten te geven aan studenten. Dit is natuurlijk eenzijdig, want het maakt nogal uit wat voor opdrachten het zijn of het ook leerresultaat oplevert. Maar kwalijker nog vind ik de suggestie alsof hoorcolleges geen actief leren is. Dat is volgens mij maar zelden het geval. Alleen al door het stellen van een vraag is de docent in staat om meer en meer geheugen te activeren en dan is het dus een vorm van actief leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.